צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שיש קינמון רכה בטירוף

כל כך היא רכה, העוגה הזאת, שהתקשינו להחליט אם זאת היא שנמסה בפה שלנו או אנחנו שנמסנו בתוכה. והסוד: במקום שמן או חמאה - משתמשים בשמנת מתוקה. קלי קלות (וכן, אפשר להחליף את הקינמון בשוקולד)

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 10/08/23 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 126 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לפני כמה שנים גיליתי את נפלאות השימוש בשמנת להקצפה בעוגות. השמנת לא רק מעניקה מרקם מאוד מאוד רך לעוגה, היא גם משמשת תחליף נהדר לשמן או לחמאה. מאז הגילוי כבר הכנתי כמה וכמה ורסיות של עוגות כאלו, ועכשיו הגיע תורה של עוגת שיש קינמון.

 

העוגה הזאת כל כך רכה, שאני פשוט נמסתי לתוך הביס שלה. היא גם ממש קלה להכנה, למרות ההפעלה של המיקסר, והיא עוגה מושלמת לקחת לים, לבריכה, לחברים או סתם להכין שתהיה בבית כי הילדים כל הזמן רעבים.

מרכיבים :

לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה (רצוי 38%)

4 ביצים גודל   L

כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן

1 כפית מחית/תמצית וניל

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

2 כפות אבקת קינמון

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

2 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה שמנת עם ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה (לוקח כמה דקות).

3 מוסיפים וניל, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב (אפשר להמשיך עם בלון ההקצפה במהירות איטית).

4 מעבירים שני שלישים מכמות הבלילה לתבנית.

5 מוסיפים לבלילה שנותרה בקערה את אבקת הקינמון ומערבבים היטב.

6 שופכים את בלילת הקינמון על הבלילה הבהירה ובעזרת סכין יוצרים תנועות שיש.

7 אופים את העוגה 40-50 דקות, עד שהעוגה יציבה למראה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו. מוציאים ומצננים מעט.

8  מחלצים את העוגה מהתבנית, בוזקים אבקת סוכר וטורפים.

עוגת שיש קינמון רכה בטירוף (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת שיש קינמון רכה בטירוף|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** לא אוהבים קינמון? אפשר להמיר בקקאו או במחית פיסטוק, או אפילו בכמה כפות ממרח שוקולד.