צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל
בורקס גבינה משפחתי
שתי שכבות של בצק עלים, ביניהן תערובת של גבינות, מעליהן ביצה טרופה ושומשום - תודה לאל על הנחמות הקטנות, הפשוטות והטעימות של החיים
רון יוחננוב | mako אוכל
| פורסם 29/09/20
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
חבילת בצק עלים
למילוי:
250 גרם גבינה לבנה לבישול ואפייה (טוב טעם, כנען וכיו"ב)
200 גרם גבינת פטה או בולגרית
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 ביצים
מלח לפי הטעם
לעיטור:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות. פותחים את בצק העלים על משטח העבודה ומחלקים לשני חלקים שווים.
2 מרפדים תבנית בנייר אפייה ופורסים עליה חצי מהבצק.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
3 מערבבים את חומרי המילוי ומורחים על הבצק. מכסים במחצית השנייה של הבצק.
4 חותכים את הבורקס הלא אפויים למלבנים, מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
5 אופים 40-50 דקות, עד הזהבה, מצננים מעט ומגישים עם סלט.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב, אם אתם עוד לא שם.