צילום׃ בני גם זו לטובה, מועצת החלב

לזניית שלוש גבינות שילדים אוהבים

פתרון מעולה לארוחה חלבית פשוטה וטעימה להפליא. רק להוסיף סלט

נטע בירן | מועצת החלב | פורסם 13/02/22 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 590 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

בצל גדול

שמן

5 עגבניות

100 גרם רסק עגבניות (2 כפות גדושות)

2 שיני שום

מלח

פלפל

2 ביצים

גביע קוטג' 250 גרם

150 גרם גבינה בולגרית מגוררת

100 גרם גבינת קשקבל מגוררת

כ-12 עלי לזניה

תבנית חסינת חום בגודל 25*25

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן עד להזהבה.

2 חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת.

3 מוסיפים את רסק העגבניות וכחצי כוס מים ומבשלים על אש בינונית עד שהעגבניות מתרככות. הרוטב צריך להיות מעט נוזלי, כדי לתת לחות לעלי הלזניה.

4 כותשים את שיני השום ומוסיפים למחבת. מפלפלים בנדיבות וממליחים מעט (הגבינה הבולגרית נותנת לנו את עיקר המליחות במנה).

5 מערבבים בקערה את הביצים עם הקוטג', הגבינה הבולגרית וחצי מכמות הקשקבל.

6 מסדרים עלי לזניה בתבנית בגודל 25X25 ס"מ כך שיכסו את התחתית והדפנות. אם צריך שוברים בעדינות את העלים כך שיתאימו לגודל התבנית.

7 שופכים כשליש מכמות רוטב העגבניות על עלי הלזניה, ומסדרים מעליו שכבה נוספת של עלים. מורחים שכבה מתערובת הגבינות, ומסדרים שכבה נוספת של עלי לזניה. חוזרים על סדר הפעולות: רוטב, עלי לזניה, גבינות, עלי לזניה. בשכבה העליונה שופכים את מה שנותר מרוטב העגבניות ותערובת הגבינות.

8 מפזרים מלמעלה את מה שנשאר מגבינת הקשקבל.

9 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 30-40 דקות, עד שהגבינה מזהיבה.

* המתכון באדיבות מועצת החלב, המעודדת צריכת 3 מוצרי חלב ביום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!