צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

פשטידת זוקיני יוונית ב-5 מרכיבים

פשטידה מצוינת שתיקח אותנו היישר מהמציאות העגומה למיקונוס שביוון, והכל ב-5 דקות עבודה פלוס שעה בתנור. עוד בונוס? את כל המעדן הזה מכינים רק מחמישה מרכיבים (בזכות הגבינה אפילו לא חייבים מלח)

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 13/11/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 232 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית קוטר 24 ס"מ:

4 זוקיני או קישואים

3 ביצים 

כוס קמח תופח 

3 כפות שמן זית 

250 גרם גבינת פטה

לעיטור:

עלי תימין טריים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 חותכים כמה פרוסות זוקני ושומרים לטובת קישוט על גבי הפשטידה לפני האפייה.

3 מגרדים את כל שאר הזוקיני על החלק הגדול בפומפייה, ומעבירים לקערה (אם מכינים עם זוקיני אין צורך בסינון או סחיטה, אם מכינים עם קישואים - כדאי לסחוט).

פשטידה יוונית ב-5 מרכיבים בלבד (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
לא לשכוח להשאיר פרוסות זוקיני לקישוט|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

4 מוסיפים לקערה את הביצים, הקמח והשמן. מפוררים את גבינת הפטה ומערבבים היטב. 

5 מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת, מקשטים בפרוסות הזוקיני, ומכניסים לתנור.

6 אופים כ-60 דקות או עד הזהבה. 

* מגישים לצד ירקות טריים ויוגורט יווני קר. 

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב 

פשטידה יוונית ב-5 מרכיבים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
מתחסלת באותו יום|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

בתיאבון!

* המתכון פורסם לראשונה ביולי 2020