עוגיות עבאדי ביתיות
הדבר היחיד בעולם שיותר ממכר מעוגיות עבאדי הוא עוגיות עבאדי שמכינים לבד - כאלה עם קצת שומשום משובץ בפנים ופריכות מטורפת, שמקורה במי הסודה שמוסיפים לבצק. מתכון של קרן אגם
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
הסיפוק של הכנת עוגיות עבאדי בבית הוא עצום, ואם משקללים פנימה את קלות ההכנה שלהן קשה להבין למה אנחנו לא רק מכינים עוגיות עבאדי כל יום, מהבוקר עד הלילה. מדובר בבצק פרווה שמתאים גם לטבעונים - מערבבים אותו דקה בקערה, יוצרים את הצורה ואופים. עד כדי כך פשוט.
יצא לי כבר להכין כמה גרסאות של עוגיות עבאדי ביתיות, כולן היו טובות, אבל משהו במי הסודה הקרים במתכון הזה הפך את העוגיות האלה להכי פריכות שיצאו לי, ויצאו! כדאי לשקול להכפיל כמויות מראש.
מרכיבים :
לכ-40 עוגיות:
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לבן רגיל
1 כפית גדושה אבקת אפייה
כף מלח דק
1 כוס שומשום
1 כוס (200 גרם) שמן קנולה
1 כוס (240 מ"ל) מי סודה קרים מהמקרר
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, מלח ושומשום.
2 מוסיפים שמן וסודה ומערבבים בעזרת כף עץ עד לקבלת בצק אחיד שנפרד מהדפנות. לשים את הבצק ממש מעט בעזרת הידיים.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ומפרדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
4 קורצים כדורים קטנים מהבצק. מגלגלים כל כדור לנחש ארוך, מחברים את הקצוות ומסדרים על תבנית אפייה באופן מעט מרווח.
5 אופים את העוגיות כ-30 דקות עד להזהבה. מכבים את התנור, פותחים את הדלת לרווחה ומשאירים את העוגיות להתייבש בפנים.
6 מאחסנים בכלי אטום עד ארבעה ימים.