צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

עוגיות טחינה ברבע שעה

עוגיות טחינה סופר מהירות: מערבבים הכל בקערה אחת, מעבירים ל-10 דקות בתנור ומקבלים עוגיות טחינה נימוחות שנמסות בפה ואי אפשר להפסיק לזלול

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 01/11/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 152 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-45 עוגיות:

200 גרם חמאה מומסת

שלושת רבעי כוס סוכר לבן

1 שקית סוכר וניל

חצי כפית תמצית וניל

1 כוס טחינה גולמית

2 וחצי כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מערבבים את כל המרכיבים לפי הסדר עד לקבלת בצק רך (בהתחלה אפשר להשתמש במטרפה, כמו שמודגם בסרטון).

3 מכדררים עיגולים קטנים, מניחים על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה במרחקים יחסית גדולים, ובעזרת מזלג מועכים מעט את הכדורים.

מעיכה במזלג (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
מעיכה במזלג|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

4 מכניסים לאפייה ל-10 דקות (העוגיות יהיו מאוד רכות ומעט מוזהבות. הן יתקשו רק לאחר 10 דקות של צינון).

מוכנות (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
מוכנות|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים

5 אחרי שהעוגיות התקשו והצטננו, מפזרים מעליהן אבקת סוכר ומגישים.

* אופציות לשידרוגים: אפשר לשים שקד\אגוז לא קלוי על כל עוגייה ואז לאפות. 

* אפשר להניח מעל כל עוגייה קוביית שוקולד לבן כ-2 דקות לפני שמוציאים אותן מהתנור.

מתחסלות ברגע (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
מתחסלות ברגע|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

המתכון פורסם לראשונה בדצמבר 2021