רולדת תפוחים פשוטה ומדויקת
יש לכם את כל הסיבות בעולם להכין את הרולדה הזאת לסוכות: היא כיפית, היא סתווית, היא טעימה רצח וממש ממש קל להכין אותה. אפילו את הצינון של הבצק במקרר חסכנו לכם
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
אין זמן יותר מתאים מסוכות לרולדות תפוחים מבצק פריך, בטח ובטח מהבצק הזה שהוא סופר קל לעבודה ומאוד רך ונמס בפה. אני אוהבת להגיש אותן חמות עם כדור גלידה בצד, אבל הן לא פחות טעימות אחרי שעברו צינון במקרר. בקיצור, ככה או ככה, ההנאה מובטחת. מדובר ברולדות מאוד פשוטות להכנה, לא רק הבצק אלא גם המלית, כך שבאמת אין שום סיבה שלא תיהנו מהן כבר בסוף השבוע הקרוב.
מרכיבים :
לבצק (2 רולדות):
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
70 גרם אבקת סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
170 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 חלמונים
למילוי:
4 תפוחים קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפיות אבקת קינמון
4 כפות סוכר וניל
2 כפות מיץ לימון
50 גרם חמאה
לעיטור:
מעט חלב
שקדים פרוסים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם המלית: מערבבים בקערה תפוחים, קינמון, סוכר וניל ומיץ לימון.
2 ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את תערובת התפוחים ומערבבים היטב. מבשלים תוך ערבוב על אש בינונית עד לריכוך קל של התפוחים.
3 הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים בפולסים קצרים קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה וקוביות חמאה. מוסיפים חלמונים ומעבדים עד לקבלת כדור בצק (את כל זה אפשר לעשות גם במיקסר עם וו גיטרה או פשוט בידיים). אם הבצק מספיק יציב אפשר לעבוד איתו מיד (זה מה שאני עושה), אם הוא רך מדי – תנו לו כמה דקות במקרר.
4 מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
5 מרדדים חלק אחד של בצק על משטח מאוד מקומח או אפילו על נייר אפייה. מניחים במרכז המלבן, לאורכו, מחצית מקוביות התפוחים.
6 סוגרים את המלבן משני הצדדים, כמו מעטפה. מעבירים לתבנית, וחוזרים על אותן פעולות עם החלק השני של הבצק.
7 מברישים את הרולדות בחלב ומפזרים שקדים פרוסים.
8 אופים כ-25 דקות, או עד שהרולדות שזופות למראה.
9 בוזקים אבקת סוכר ומגישים עם כדור גלידה וניל ליד, או לחלופין קר מהמקרר. שומרים במקרר.