צילום׃ קרן אגם ונופר צור, נשואה למאפייה, הוצאת מודן

עוגת וניל ופירורי קינמון או קקאו

אחד המתכונים האהובים של קרן אגם: עוגה ונילית ממכרת (מבוססת על מתכון של איילת הירשמן המדהימה) שבמקור מכינים עם פירורי קינמון, אבל יותר כיף לערבב עם קקאו

קרן אגם | נשואה למאפייה | פורסם 10/10/21 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 106 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית אינגליש קייק 11 על 30 ס"מ:

50 גרם חמאה מומסת

רבע כוס (60 מ"ל) שמן קנולה

כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן

1 כוס (200 גרם) סוכר לבן

2 ביצים גודל L

1 כפית תמצית וניל, או מחית וניל או גרגירים ממקל וניל שלם

כפית וחצי אבקת אפייה

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

1 כפית קינמון טחון או 1 כף קקאו

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.

2 שמים בקערה את החמאה, השמן, הקמח והסוכר ומערבבים בעזרת כף עץ עד לקבלת פירורים. הדרך הנוחה ביותר ליצירת פירורים מושלמים היא להמשיך את העיבוד עם הידיים: מפוררים ומשפשפים את התערובת בין שתי הידיים עד שנוצרים פירורים גסים. מוציאים שלושת רבעי כוס מהפירורים ושומרים בצד.

3 מוסיפים לקערה את הביצים, תמצית הווניל, אבקת האפייה והשמנת החמוצה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מעבירים את התערובת לתבנית.

4 מוסיפים את הקינמון (או שילוב של קינמון וקקאו) לפירורים ששמרנו בצד ומערבבים היטב.

5 מפזרים את הפירורים באופן אחיד מעל העוגה ואופים 40 דקות עד שהפירורים משחימים וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים עליו.

6 מצננים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. העוגה נשמרת עד ארבעה ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

** לגרסת פרווה ממירים את החמאה ברבע כוס שמן נוספת, ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס באותה הכמות.

** סוכר לבן אפשר להמיר בסוכר חום או לשלב ביניהם.

נשואה למאפייה, הוצאת מודן - הכריכה (צילום: יעל אילן, נשואה למאפייה, הוצאת מודן)
כריכת הספר|צילום: יעל אילן, נשואה למאפייה, הוצאת מודן

לעוד מתכונים קלים ומעולים מהספר של קרן אגם

קרן אגם נשואה למאפייה, הוצאת מודן. מחיר קטלוגי 128 שקלים, אבל יש מבצעים כל הזמן.