צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות ביסקוטי אגוזים ושוקולד

חוקי הבית של שניר מ"חתונמי" אולי קצת מוגזמים, אבל את ההרגל שלו להכין פעם בשבוע שתי כיכרות של עוגיות ביסקוטי אנחנו לגמרי מתכוונים לאמץ. ואם כבר ביסקוטי - אז מהמתכון של עוגיו.נט

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 16/07/23 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 106 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

3 ביצים

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכן לבן

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל איכותית

1 כף ליקר אמרטו או רום

260 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן

5 גרם (כפית) אבקת אפייה

100 גרם אגוזי לוז טבעיים

50 גרם שקדים טבעיים

50 גרם שוקולד מריר, קצוץ

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות.

2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים יחד ביצים, סוכר, מלח, וניל ואמרטו ומערבבים במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3 מוסיפים פנימה קמח ואבקת אפייה, ומערבבים עד שמתקבלים גושי בצק גדולים.

4 מוסיפים אגוזי לוז, שקדים ושוקולד ומעבדים רק עד שהם נטמעים בתערובת בצורה אחידה.

5 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ובידיים מעט רטובות יוצרים 2 כיכרות. מניחים את כיכרות הבצק על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

6 אופים במשך כ-20-30 דקות או עד שהכיכרות מזהיבות בחלק החיצוני.

7 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

8 מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות.

9 כשהכיכרות הצטננו פורסים אותן לעוגיות בעובי של כחצי ס"מ ומסדרים בצפיפות על תבנית אפייה.

10 אופים את העוגיות עוד כ-10-12 דקות עד שהביסקוטי מתייבשים.

11 מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.

* הכמות מספיקה ל-2 כיכרות באורך 15-20 ס"מ

** המתכון פורסם לראשונה ביוני 2013

* בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!