צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

ביריאני עוף – תבשיל אורז הודי

אנחנו אוהבים תבשילים - ואם הם גם לא לוקחים הרבה זמן, אנחנו בכלל מאוהבים עד הגג. קבלו את הארוחה החמה הבאה שלכם: אורז ביריאני עם עוף במרינדה, עדשים ותפוחי אדמה, והכל בפחות משעה עבודה

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 07/11/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 91 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

מרכיבים:

8 חלקי עוף (ירכיים ושוקיים)

למרינדה:

1 כוס קרם קוקוס

2 כפות שמן קנולה

2 כפיות כורכום

1 כפית קינמון

1 כפית כמון

1 כפית זרעי כוסברה כתושים

1 פלפל ירוק חריף קצוץ

1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק

1 כפית מלח

4 עגבניות מגורדות

לתבשיל:

1 כוס עדשים ירוקות

2 כוסות אורז (יסמין)

1 כפית כורכום

1/2 כפית הל טחון

1 כפית גרהם מסלה

3 כפות שמן

2 בצלים, פרוסים דק

1 כוס מרק עוף

4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה. מניחים את חלקי העוף במרינדה, מערבבים ומניחים בצד.

2 בינתיים מבשלים את העדשים בהרבה מים כ-10 דקות מהרתיחה, עד שהן מתרככות מעט. מסננים ומעבירים לקערה.

3 במקביל מבשלים את האורז בסיר אחר, כ-7 דקות מרגע הרתיחה. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים כורכום, הל, מסלה ועדשים ומערבבים קלות.

4 בסיר שלישי מחממים שמן ומטגנים את הבצל 5 דקות. מוסיפים את העוף עם נוזלי המרינדה ומרק העוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 25 דקות. מוסיפים תפוחי אדמה ומפזרים את האורז מעל. מכסים שוב ומבשלים כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים והאורז מבושל. מגישים חם.

>> בשבוע שעבר הכנו מקלובה עם בורגול, בשר וחצילים
>> והנה כל המתכונים לראש השנה