צילום׃ רעות עזר-אסרף, mako אוכל

מפרום תפוחי אדמה

לא שיש לנו איזשהו רצון להיכנס למלחמת עדות, אבל לא יעזור כלום - מפרום זאת אם כל הקציצות: מעטפת מטוגנת של תפוח אדמה, מילוי עסיסי ובשרני, רוטב אדום חרפרף. מה יש לא לאהוב?

רעות עזר-אסרף | mako אוכל | פורסם 23/06/22 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 218 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-12 יחידות:

6 תפוחי אדמה, קלופים

כוס קמח (בפסח: קמח מצה)

2 ביצים

מלח

שמן לטיגון

למילוי:

כוס וחצי אורז פרסי

חצי ק"ג בשר בקר טחון (צוואר או צלעות)

1 צרור פטרוזיליה

חצי צרור כוסברה

3 גבעולי סלרי 

1 בצל 

3 שיני שום

רבע כוס שמן זית

חצי כף ראס אל חנות

מלח

לרוטב:

רבע כוס שמן זית

6 שיני שום

5 גבעולי סלרי

3 עגבניות

1 כפית כורכום

1 כף כמון

1 כפית פלפל שאטה גרוס

2 כפות פפריקה אדומה

מלח

2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האורז לפי ההוראות על גבי האריזה. 

2 מכינים את המילוי: קוצצים פטרוזיליה, כוסברה, סלרי (כולל העלים) ובצל, כותשים שום ומערבבים עם האורז המבושל והבשר הטחון, שמן זית ותבלינים.

3 מכינים את המפרום: חוצים כל תפוח אדמה לשניים, ואז חותכים כל חצי תפוח אדמה לאורכו כמעט עד הסוף, כך ששני החלקים נשארים מחוברים בקצה, ובעצם יוצרים מעין "כיס" שאליו ייכנס המילוי. יוצרים קציצות מהמילוי ודוחסים לתפוחי האדמה החצויים.

4 מחממים שמן לטיגון עמוק.

5 מכינים שתי צלחות - אחת עם קמח ואחת עם ביצים טרופות ומלח. טובלים את תפוחי האדמה הממולאים בצלחת הקמח, אחר כך בצלחת הביצה, ומטגנים בשמן עמוק מספר דקות, עד להשחמה.

6 מכינים את הרוטב: חוצים את שיני השום, קוצצים את הסלרי (עם העלים) ומגררים את העגבניות בפומפייה. מטגנים בשמן זית בסיר רחב.

7 מוסיפים לסיר את התבלינים ומטגנים קלות. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את קציצות המפרום. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות.