צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שוקולד של החופש הגדול

העוגה הזו מוקדשת באהבה לכל הבתים שבהם שואלים ללא הרף "מה יש לאכול?". מכינים אותה בצ'יק, היא אפילו נאפית מהר, ויכולה להשאיר את החבר'ה מסופקים לפחות שעה קדימה (ומי אנחנו שנזלזל בשעה)

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 20/07/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 167 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

למרות שהילדים שלי גדולים יחסית עוד יש בבית מתבגר שחוגג את החיים בחופש הגדול, וזה כולל בעיקר שינה עד הצהריים, סיבובים בעיר מבית לבית ואכילה אינסופית. "מה יש לאכול" הוא משפט שנזרק לחלל הבית בכל שעה עגולה, ומדי פעם אני שומעת ששואלים אותו בטלפון איזו עוגה אמא שלו הכינה ואם אפשר לבוא.

 

אז עוגת שוקולד - הכי קל להכין, הילדים הכי אוהבים, וזאת הספציפית היא גם סופר מיוחדת. בזכות אפייה בתבנית פאי ובלילה שמתאימה לה בדיוק העוגה יוצאת קצת נמוכה, ולכן זמן האפייה שלה ממש קצר. את הציפוי אפשר להכין באותו רגע או מראש, והיא תקבל באהבה גם רק אבקת סוכר. עוגה רכה ומאוד מפתיעה באיכותה.

מרכיבים :

תבנית פאי 24 או 26 ס"מ:

100 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר 

3 ביצים גודל L

חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן

כפית דבש

שלושת רבעי כוס (100 גרם) קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

לקרם:

100 גרם שוקולד חלב

100 גרם שוקולד לבן

200 מ"ל שמנת להקצפה

20 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית פאי.

2 ממיסים בקערה חסינת חום במיקרוגל חמאה ושוקולד מריר. מערבבים לתערובת אחידה וחלקה.

3 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה ביצים וסוכר למשך 2-3 דקות, לקבלת תערובת תפוחה ומעט בהירה.

4 מוסיפים את השוקולד ואת הדבש ומערבבים היטב.

עוגת שוקולד קלה של החופש הגדול (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מה יש לאכול? עוגת שוקולד קלה של החופש הגדול|צילום: קרן אגם, mako אוכל

5 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לבלילה אחידה.

6 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 20-25 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים לחלוטין והופכים את העוגה על צלחת גדולה או מגש.

7 בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי: מחממים את כל המרכיבים במיקרו ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לצינון במקרר.

8 כשהעוגה בטמפרטורת החדר מורחים עליה את הציפוי, שהתייצב בינתיים.

9 מצננים חצי שעה במקרר ומגישים.

** העוגה תישמר במקרר כשהיא עטופה היטב עד שלושה ימים.