עוגיות שושנים פרווה
הן יפהפיות, הן קלות להכנה ועכשיו הן גם פרווה. בקיצור - נראה שזהו, אין לכם שום תירוץ לא להכין עוגיות שושנים בסוף השבוע הקרוב
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-20 עוגיות גדולות:
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח
4 כפות אבקת סוכר
10 גרם (שקית אחת) אבקת אפייה
200 נטורינה, מחמאה או תחליף חמאה אחר, חתוך לקוביות
3 חלמונים
200 מ"ל מיץ תפוזים
למרנג:
4 חלבונים
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
לפיזור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה ותחליף חמאה עד לקבלת פירורים. מוסיפים חלמונים ומיץ תפוזים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט.
2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
3 למרנג: מקציפים במיקסר את החלבונים. כשמתחילה להיווצר קציפה מוסיפים את הסוכר. מקציפים במשך כ-7 דקות עד לקבלת מרנג יציב ולבן. מוסיפים את הפודינג ומקציפים עוד 10 שניות, ממש רק עד איחוד ולא יותר.
4 מחממים תנור ל-160 מעלות, מצב סטטי.
5 מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב למלבן די דק. מורחים את המרנג בשכבה אחידה.
6 מגלגלים את המלבן לרולדה ומעבירים למקפיא ל-10 דקות, כדי שייפרס יפה. פורסים לשושנים. דרך נוספת: אחרי מריחת המרנג מחלקים את הבצק לרצועות ארוכות, ומגלגלים כל אחת בנפרד לשושנה. מסדרים את העוגיות באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה.
7 אופים את העוגיות 30-20 דקות, עד הזהבה. מצננים ומפזרים אבקת סוכר. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
בתיאבון!