שווארמה פרגיות בבצל ותבלינים
יש לכם חבילה של פרגיות במקפיא, ואתם תוהים מה תהיה הדרך הטובה ביותר לנצל אותה? זאת התשובה: שווארמה שמתחילה בתנור ומסיימת במחבת, טעימה ברמות שאין דברים כאלה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
פרגיות (ירכי עוף ללא עור ועצמות) הן החלק העסיסי ביותר בעוף, החלק שמתבשל יותר זמן ומרוויח מאוד מבישול בשתי פעימות – גם בישול וגם צלייה, שמותירה את הנתחים עם קצוות מושחמים יפה.
תבלינים: מתבלים בתבלינים חמים - פפריקה, כורכום וכמון, ואפשר גם קארי.
בצל מטוגן בשמן ותבלינים, נותן טעם נוסף למנה.
התוספות עושות את המנה אז לא לוותר עליהן.
מרכיבים (4 מנות):
4 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עור ועצמות)
רבע כוס שמן זית
1 כפית פפריקה
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1 בצל, חצוי ופרוס
להגשה:
פיתות או טורטיות
סלט ירקות
עמבה (לא חובה)
טחינה
חמוצים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את שמן הזית עם התבלינים.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
2 מניחים את נתחי הפרגיות בתבנית, יוצקים את השמן המתובל, מכסים ומשרים רבע שעה לפחות (אפשר גם 4-5 שעות בקירור).
3 מחממים תנור ל-200 מעלות.
4 צולים את הפרגיות בשמן המתובל שבו שרו הנתחים כ-40 דקות (ללא כיסוי), עד שהנתחים עשויים יפה. מקררים (לא נפטרים מהשמן). אם רוצים לדחות את המשך ההכנה, הפרגיות יישמרו יומיים-שלושה בכלי סגור במקרר.
5 לפני ההגשה פורסים את נתחי הפרגיות.
6 מחממים מחבת עם השמן המתובל שבו נאפו הנתחים ומטגנים את רצועות הבצל 3-5 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את רצועות הפרגיות ומטגנים דקה-שתיים יחד.
7 מחלקים את הרצועות בין הטורטיות או הפיתות, מוסיפים סלט, עמבה, טחינה וחמוצים ומגישים.