עוגת קינדר דליס של בית
במקום לקנות קינדר דליס - קרן אגם פשוט הכינה עוגת קינדר דליס ביתית. זה נראה מסובך, אבל זה הכי קל בעולם: מכינים בתבנית של התנור עוגת שוקולד, מקציפים קרם וניל, עושים מהם סנדוויץ' ומצפים בשוקולד
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הילדים שלי מאוד אוהבים קינדר דליס. אין לי בעיה לקנות להם, אבל פעם אחת החלטתי לנסות גרסה של זה בבית. יצא כל כך טעים, שיש מצב שהעוגה הזו הולכת לככב פה בסופי שבוע מעכשיו. אופים בסיס של רולדה, ממלאים בקרם וניל ומצפים בשוקולד.
על פניו היא אולי נראית קצת מסובכת, אבל היא פשוטה והכי טעימה שיש, ונראה לי שהצלחתי לתת פייט לעוגה המקורית.
מרכיבים :
לעוגה:
6 ביצים גודל L
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
רבע כפית מלח דק
רבע כוס (50 מ"ל) שמן קנולה
שלושת רבעי כוס (105 גרם) קמח לבן רגיל
חצי כפית אבקת אפייה
רבע כוס (35 גרם) אבקת קקאו
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
לקרם הווניל:
מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
כוס חלב
לציפוי השוקולד:
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
3 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה.
3 מקציפים במיקסר ביצים (אין צורך להפריד חלבונים וחלמונים) על מהירות גבוהה. כשמתחילות להופיע בועות קטנות, מתחילים להוסיף לאט לאט ובהדרגה את הסוכר הלבן ואת המלח. מקציפים למשך 5-6 דקות עד שהבלילה ממש תפוחה למראה.

4 מוסיפים שמן קנולה וממשיכים להקציף. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את היבשים: קמח לבן, אבקת אפייה, קקאו ואבקת סודה לשתייה. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
5 יוצקים את הבלילה לתבנית. מיישרים ואופים כ-15 דקות (עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש).
6 מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר שמנת, חלב ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קרם מאוד יציב.

7 חוצים את העוגה (בין שני החלקים יישב הקרם) ומעבירים חלק אחד למגש שעליו תוגש העוגה. יוצקים עליו את הקרם ומיישרים בעזרת מרית או כף. מכסים בחלק השני של העוגה ליצירת מעין סנדוויץ'.
8 מכינים את הציפוי: ממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל את השוקולד המריר והשמן. יוצקים את הציפוי על העוגה ומכניסים מיד למקרר.