עוגת קינדר דליס של בית
השבוע במקום לקנות קינדר דליס - קרן אגם פשוט הכינה עוגת קינדר דליס ביתית. זה נראה מסובך, אבל זה הכי קל בעולם: מכינים בתבנית של התנור עוגת שוקולד, מקציפים קרם וניל, עושים מהם סנדוויץ' ומצפים בשוקולד
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הילדים שלי מאוד אוהבים קינדר דליס. אין לי בעיה לקנות להם, אבל השבוע החלטתי לנסות גרסה שלהם בבית. יצא כל כך טעים, שיש מצב שהעוגה הזו הולכת לככב פה בסופי שבוע מעכשיו. אופים בסיס של רולדה, ממלאים אותו בקרם וניל ומצפים בשוקולד.
על פניו היא אולי נראית קצת מסובכת, אבל היא פשוטה והכי טעימה שיש, ונראה לי שהצלחתי לתת פייט לעוגה המקורית.
מרכיבים :
לעוגה:
6 ביצים גודל L
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
רבע כפית מלח דק
רבע כוס (50 מ"ל) שמן קנולה
שלושת רבעי כוס (105 גרם) קמח לבן רגיל
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית אבקת אפייה
רבע כוס (35 גרם) אבקת קקאו
לקרם הווניל:
מיכל (250 מ״ל)שמנת להקצפה
חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
כוס חלב
לציפוי השוקולד:
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
3 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מרפדים תבניתשל תנור בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה.
3 מקציפים במיקסר עם וו בלון ביצים (אין צורך להפריד חלבונים וחלמונים) על מהירות גבוהה. כשמתחילות להופיע בועות קטנות, מתחילים להוסיף לאט לאט ובהדרגה את הסוכר הלבן ואת המלח. מקציפים למשך 5-6 דקות עד שהבלילה ממש תפוחה למראה.
4 מוסיפים שמן קנולה וממשיכים לטרוף. מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים את היבשים: קמח לבן, אבקת אפייה קקאו אובקת סודה לשתייה. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
5 יוצרים את הבלילה לתבנית האפייה. מיישירים את הבלילה על כל התבנית ואופים כ-15 דקות (קיסם אמור לצאת יבש בשלב הזה ממרכז העוגה). מצננים לחלוטין.
6 מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר שמנת, חלב ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קרם מאוד יציב.
7 חוצים את העוגה לשני חלקים שווים (ביניהם יישב הקרם) ומעבירים חלק אחד למגש שעליו תוגש העוגה. יוצקים מעליו את את הקרם ומיישרים בעזרת מרית/לקקן/כף. מניחים את חלק העוגה השני מעל הקרם ויצרים סנדוויץ'.
8 מכינים את הציפוי: ממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל את השוקולד המריר והשמן. יוצקים את הציפוי מעל העוגה ומכניסים מיד לצינון במקרר.