צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

אצבעות חמאה ושוקולד צ'יפס הורסות

תכינו את הצנצנות או קופסאות אחסון העוגיות שלכם, כי לקרן אגם יש מתכון מעולה לעוגיות שמכינים צ'יק צ'ק: גרסת אצבעות חמאתית לעוגיות שוקולד צ'יפס. הרי שילוב של חמאה ושוקולד תמיד בא טוב, אז למה לא לגוון?

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 31/08/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מה עושים כשאין ממרח שוקולד בבית ובכל זאת רוצים לאפות לילדים ולהפתיע אותם עם עוגיות שהן לא עוגיות שוקולד צ'יפס רגילות?

 

הכנתי בצק לעוגיות חמאה הכי פריכות שיש, פיזרתי על הבצק שוקולד צ'יפס, פרסתי לאצבעות ואפיתי וזה יצא פשוט מדהים! החופש הגדול כבר הפך את הבית למפעל של עוגיות ואני כל הזמן מחפשת דרכים לחדש ולגוון. הפעם הכנתי עוגיות שאין לי ספק שיישארו איתנו לנצח. הן יצאו ממש נמסות בפה, והצורה שלהן גנבה את ההצגה.

מרכיבים :

ל 16-18 עוגיות:

200 גרם חמאה רכה

100 גרם אבקת סוכר (כוס פחות 2 כפות)

כפית תמצית וניל

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן

2 חלמונים (מביצים L)

כוס שוקולד צ׳יפס (איזה שאוהבים)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים קמח ואבקת סוכר בקערה גדולה. 

>> מתכונים לראש השנה

3 מוסיפים חמאה ומעבדים בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת פירורית  (אפשר גם להשתמש במעבד מזון עם להב פלדה או במיקסר עם וו גיטרה).

4 מוסיפים וניל וחלמונים ומעבדים עד לקבלת כדור בצק אחיד.

5 מקמחים היטב נייר אפייה ומניחים עליו את כדור הבצק. משטחים אותו מעט בעזרת הידיים, מקמחים שוב מלמעלה ומרדדים את הבצק בעזרת מערוך למלבן גדול.

6 מפזרים שוקולד צ'יפס על פני הבצק ועוברים עליו שוב עם המערוך כדי מעט להטמיע את השוקולד.

7 פורסים את המלבן לרצועות ארוכות לרוחב וגם באמצע לשניים בעזרת סכין או גלגלת פיצה.

8 אופים 20-25 דקות עד להזהבה של העוגיות. מוציאים מהתנור, מצננים ואז עוברים שוב על  החיתוך עם סכין.

וככה הן ייראו אחרי ביס ראשון (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
וככה הן ייראו אחרי ביס ראשון|צילום: קרן אגם, mako אוכל

* את העוגיות שומרים בכלי אטום עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר.

* אפשר להשתמש בכל שוקולד צ'יפס שיש לכם - חלב,מריר או לבן, חמאת בוטנים או אפילו רובי.