צילום׃ חן מזרחי, חן במטבח

סלט עלי מנגולד, בטטה ופטה

נכון לרוב אתם מאדים, מקפיצים או מבשלים מנגולד? בסלט הזה אוכלים אותו חי, ואלוהים כמה שזה טעים. השילוב עם הבטטה המתוקה, הרוטב העוקצני והאגוזים הקריספיים יוצרים שילוב פגזי. ברוך הבא לחיינו סלט מושלם

חן מזרחי | חן במטבח | פורסם 20/09/21 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת עלי מנגולד שטופים ומיובשים

בטטה בינונית/גדולה, קלופה

125 גרם גבינת פטה

חצי כוס אגוזי פקאן

רבע כוס גרעיני חמנייה

רבע כוס חמוציות מיובשות (עדיף ללא סוכר)

כפית אריסה

2 כפות שמן זית

רבע כפית מלח

מעט פלפל שחור

לרוטב:

חצי כף בלסמי

כף סילאן/דבש (אפשר גם 2 כפות)

2 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון סחוט

חצי כפית פלפל

מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 חותכים את הבטטה לקוביות קטנות/בינוניות ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מערבבים שמן, אריסה, מלח ופלפל ומושחים על הקוביות הבטטה. אופים לחצי שעה או עד שהבטטה שחומה.

2 קוצצים את עלי המנגולד לרצועות דקות ומעבירים לקערה.

3 קולים את הפקאנים במחבת  על אש בינונית עש השחמה. אחריהם קולים גם את גרעיני החמנייה. קוצצים דק את האגוזים והגרעינים.

4 מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.

5 מרכיבים את הסלט: מערבבים את המנגולד עם הרוב, מפזרים מעל את החמוציות, האגוזים והגרעינים. מפוררים את הפטה, מגישים וזוללים.

>> המתכון פורסם לראשונה באתר "חן במטבח"

סלט עלי מנגולד, בטטה ופטה (צילום: חן מזרחי, חן במטבח)
ואפשר גם בלי פטה|צילום: חן מזרחי, חן במטבח