צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגת תפוחים וקינמון עם קראמבל

מכירים את הטקס הזה של שבת בבוקר, עם הקפה הנינוח והעיתון? אז זאת העוגה שאתם רוצים שתלווה את הטקס הזה: בחושה עסיסית וטובה, שמוכיחה שוב שאין על השילוב של תפוחים וקינמון

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 28/07/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 124 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

תפוחים וקינמון הם שילוב משמיים, והעוגה הבאה היא ההוכחה הניצחת לזה. עוגת קינמון עסיסית מנוקדת בתפוחים רכים, ומעל הכל קראמבל שקדים קראנצ'י – זה הדבר שאתם רוצים ליד הקפה בבוקר שבת, עם העיתון. לא מתחברים לתפוחים? אפשר להחליף אותם באגסים או אפרסקים.

 

מרכיבים :

לתבנית עגולה קוטר 24 ס"מ:

200 גרם (1 כוס) סוכר

3 ביצים L

200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה

125 מ"ל (1/2 כוס) שמן

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון

280 גרם (2 כוסות) קמח לבן

100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים

2 כפיות אבקת אפייה

5 תפוחים מזן גראני סמית, קלופים

אבקת סוכר לקישוט

לקראמבל:

50 גרם (5 כפות) קמח

25 גרם (1/4 כוס) שקדים קצוצים

50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

2 כפות סוכר חום דמררה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2 בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, שמן, מלח, וניל וקינמון לתערובת אחידה.

3 מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.

4 חותכים את התפוחים לקוביות בינוניות ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד שהם מתפזרים בה בצורה שווה.

5 יוצקים את התערובת לתוך התבנית המשומנת ומיישרים את החלק העליון.

6 מכינים את הקראמבל: בקערה בינונית שמים קמח, שקדים, קוביות חמאה וסוכר ומעבדים בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

7 מפזרים את פירורי הבצק על העוגה ואופים 40-50 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

8 מצננים לחלוטין ומגישים עם מעט אבקת סוכר.