צילום׃ חן מזרחי, חן במטבח

פסטה גולש בסיר אחד

תחסכו לעצמכם עבודה, ניקיונות וזמן ותכירו את הפסטה גולש של חן מזרחי: פסטה קונכיות שמתבשלת ברוטב וסופגת טעמים מעולים. רוצים מנה שוחה ברוטב או רק קצת? אפשר לשלוט במרקם בקלות. ככה מתקתקים ארוחה פצצה

חן מזרחי | חן במטבח | פורסם 18/10/21 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

רבע כוס שמן

קילו בשר טחון

בצל גדול, קצוץ

2 שיני שום כתושות

פלפל אדום חתוך לקוביות

כף פפריקה מתוקה

כף סוכר חום 

2 כפיות מלח

רבע כפית פלפל שחור

קופסת רסק עגבניות (100 גרם)

2 מכלים של עגבניות מרוסקות (סה"כ 800 גרם)

חבילת פסטה שאוהבים (500 גרם)

3-4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1מחממים שמן בסיר גדול על אש בינונית. מטגנים את הבצל הקצוץ עם מעט מלח עד שמזהיב (כ-10 דקות).

2 מוסיפים לסיר את הבשר הטחון, מגבירים לאש גבוהה ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירוק הבשר לפירורים, עד שרוב הנוזלים שיוצאים מהבשר מתאדים והבשר מקבל השחמה יפה (כ-10 דקות).

>> מתכונים לראש השנה

3 מוסיפים שום כתוש ופלפל אדום ומטגנים כמה שניות.

4 מוסיפים פפריקה, סוכר חום, מלח ופלפל ומערבבים כמה שניות.

5 מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ומערבבים. מוסיפים את את הפסטה והמים הרותחים ומערבבים (אם אוהבים יותר רוטב אפשר להוסיף גם 4 כוסות או יותר).

6 מביאים לרתיחה, מעבירים לאש נמוכה ומכסים את הסיר.

7 מבשלים 20-25 דקות. אפשר במהלך הבישול לפתוח את המכסה ולערבב בעדינות. בסיום הבישול לכבות את האש ולהשאיר את המכסה סגור כ-3-4 דקות לפני הגשה.

>> המתכון פורסם לראשונה באתר "חן במטבח"

צלחת פסטה גולש (צילום: חן מזרחי, חן במטבח)
צלחת פסטה גולש|צילום: חן מזרחי, חן במטבח