צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

קרואסון גבינה

יש לכם שארית של גבינות קשות במקרר ובצק עלים במקפיא? תכינו מהם מאפה ממכר וקל להכנה, שמזכיר קרואסונים קטנטנים. נראה אתכם מסתפקים רק באחד

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 24/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (35 מנות):

1 חבילה (600 גרם) בצק עלים קפוא (רצוי עם חמאה)

למלית:

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

1 ביצה

2 כפיות אורגנו יבש

חצי כפית פפריקה מתוקה

להברשה:

ביצה טרופה

כ-30 גרם גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1 מפשירים את בצק העלים במקרר (רצוי למשך הלילה).

2 מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

3 מערבבים ביחד את 3 סוגי הגבינה. מוסיפים את הביצה והתבלינים ומערבבים היטב. מתקבלת תערובת יבשה יחסית וזה בסדר.

4 מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן דק. בעזרת סכין חדה או גלגלת לפיצה חותכים את הבצק ל-3 רצועות בעובי של כ-10 ס"מ כל אחת. חותכים כל רצועה לריבועים בגודל של 10X10 ס"מ. כל ריבוע חותכים באלכסון ליצירת 2 משולשים ישרי זווית.

5 מניחים בבסיס כל משולש כפית גדושה של המלית. סוגרים על גבי המלית את שתי הזוויות הסמוכות ומגלגלים את הבצק.

6 מניחים במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מברישים קלות בביצה הטרופה ומפזרים מעל מעט פרמזן מגורר.

7 אופים כ-25-30 דקות, עד שהמאפים הקטנים תפוחים וזהובים. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!