שקשוקה כל טוב
נמאס מהשילוש עגבניות-פלפל-ביצים? שי-לי ליפא מציעה מתכון לשקשוקה מפנקת במיוחד, שתוסיף לכם המון צבע וטעם לחיים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ דק
3-2 שיני שום, קצוצות דק
1 סלסילת פטריות, פרוסות לעובי חצי ס"מ
חצי כפית כמון
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
1 כוס מים מינרליים או מסוננים
3 כוסות גרגרי חומוס מוקפאים
מלח
פלפל שחור גרוס
6 ביצים
להגשה:
שליש קופסה (80 גרם) גבינה בולגרית מסורתית, מפוררת גס
8 עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת גדולה או סיר רחב על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.
2 מוסיפים פטריות, מתבלים בכמון ומקפיצים כ-3 דקות עד שהפטריות מתחילות להתרכך.
3 מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים וגרגרי חומוס, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4 מבשלים על להבה נמוכה 20-15 דקות ללא כיסוי תוך בחישה מדי פעם, עד שגרגירי החומוס רכים. טועמים ומתקנים תיבול.
5 יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב, שוברים ביצים אחת-אחת לתוך הגומות, מכסים ומבשלים 5-2 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.
6 מפזרים מעל גבינה בולגרית ועלי בזיליקום ומגישים.