צילום׃ istockphoto

בואיקוס

לחמניות קטנות מבצק גבינה, מושלמות לארוחת בוקר של חג, יחד עם סלט ארטישוק מכל הלב

ישראל אהרוני | mako אוכל | פורסם 27/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 694 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבואיקוס

1 חבילה קטנה של קמח תופח (350 גרם)
1 גביע קוטג' (250 גרם)
1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
1 כוס גבנה צהובה מגורדת
1 ביצה
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
מלח
אופציה לגיוון: כף עלי תימין או כף עלי רוזמרין קצוצים או כף עגבניות מיובשות קצוצות

לסלט ארטישוק בשמנת

בצל קצוץ דק
500 גר' לבבות ארטישוק קצוצים
2 גביעים של שמנת חמוצה
4 כפות מיונז
2 כפיות רוטב סויה
5 גבעולי שמיר קצוצים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

לבואיקוס:1. מערבבים בקערה את כל החומרים. אם רוצים לגוון בטעם, ניתן להוסיף לתערובת תימין, רוזמרין או עגבניות מיובשות.

2 בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה.

3 אופים בחום של 200 מעלות כ-25 דקות.

לסלט ארטישוק:1. מערבבים את כל החומרים בקערה ומגישיםיחד עם הבואיקוס.