צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

הפריטטה המושלמת

הרבה פריטטות ראינו וטעמנו בחיים, אבל אחת שיש בה גם קוביות תפוחי אדמה, גם ירוקים, גם זוקיני קטנטנים וגם כרוב ניצנים, שכל אחד מהם מקבל בדיוק את היחס שהוא צריך - בשביל פריטטה כזו היינו צריכים לחכות ליותם

יותם ארונוביץ | מאסטר שף | פורסם 12/08/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 199 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 תפוחי אדמה אדומים, חתוכים לקוביות בגודל ס"מ

שמן זית, לטיגון

מלח

פלפל שחור

4 יחידות בייבי זוקיני, פרוסים לטבעות בעובי חצי ס"מ

חופן גדול של עלי תרד, שטופים וקצוצים

2 עלי מנגולד גדולים (ללא החלק הלבן), שטופים וקצוצים

30 גרם חמאה

8-10 יחידות כרוב ניצנים, פרוסות דק

2 כפות פירורי לחם

2 ביצים

עלים מ-2 גבעולי תימין

עלים מ-2 גבעולי אורגנו או אזוב

1 כף גדושה יוגורט סמיך

1 כף גבינת פרמזן מגוררת

1 כף שקדים פרוסים קלויים

למטבל שמנת חמוצה (סחוג פולני ירוק):

רבע צרור פטרוזיליה

רבע צרור כוסברה

פלפל חריף ירוק, לפי הטעם

שמינית לימון, על קליפתו

מלח

פלפל שחור

שמן זית

2 כפות שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1 מטגנים את תפוחי האדמה בשמן זית עד להזהבה והתרככות. ממליחים ומפלפלים.

2 מוסיפים את טבעות הזוקיני ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים את עלי התרד והמנגולד ומקפיצים. ממליחים ומפלפלים שוב.

3 במחבת נפרדת מטגנים בחמאה את כרוב הניצנים עד להזהבה. מוסיפים פירורי לחם ומטגנים ביחד תוך הקפצה בערך 2 דקות, עד שפירורי הלחם מזהיבים.

4 מערבבים את שתי תערובות הירקות ביחד.

5 טורפים היטב את הביצים עם עשבי התיבול, היוגורט וגבינת הפרמזן. ממליחים ומפלפלים.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות.

7 שופכים את הירקות למחבת קטנה משומנת, ומעליהם שופכים את תערובת הביצים. מפזרים שקדים קלויים, ואופים בתנור כרבע שעה, עד להתייצבות הביצים.

8 המטבל: טוחנים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הפלפל החריף והלימון. מוסיפים מלח, פלפל ושמן זית עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. מוסיפים את השמנת החמוצה, מערבבים ומתקנים תיבול.

9 מגישים את הפריטטה עם המטבל.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.