עוגות גבינה אישיות עם מעדן פרי
לפעמים ארוחת בוקר מתוקה היא הדרך הכי טובה להתחיל את היום. עוגות הגבינה האישיות האלו, הן בדיוק בגודל הנכון ליד הקפה של הבוקר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
לבסיס
100 גרם ביסקוויטים
50 גרם פיסטוקים קלופים (ניתן להמיר באגוזי לוז / פקאן / שקדים)
50 גרם חמאה מומסת
למלית הגבינה
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 30%
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
1גביע (150 גרם) יוגורט 3%
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
2 ביצים
להגשה
1/2 כוס מעדן פרי
אופן ההכנה:
1 להכנת הבסיס: מחממים תנור ל-140 מעלות.
2 במעבד מזון טוחנים יחד את הביסקוויטים והפיסטוקים לתערובת פירורית. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב לקבלת תערובת פירורית.
3 מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר. מניחים בכל שקע כף מתערובת הבסיס ומהדקים היטב.
4 להכנת המלית: בקערה מערבבים יחד את 2 סוגי הגבינות, היוגורט, הסוכר, ומיץ הלימון. מוסיפים גם את הביצים ומערבבים עד להטמעה. מעבירים את הבלילה לכלי מזיגה.
5 יוצקים את הבלילה מעל הבסיסים ומעבירים לתנור. אופים כ-25-30 דקות. העוגות צריכות להישאר לבנות ואף קצת רוטטות. מצננים לטמפרטורת החדר, מכסים ומעבירים לקירור, רצוי ללילה שלם.
6 להגשה: מסירים בעדינות את עטרות הנייר, מניחים בצלחת הגשה ומניחים מעל כל עוגה כ-2 כפיות מעדן פרי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!