צילום׃ שי ברנדס, Real Food. Uncensored

קצ'אפה - פנקייק תירס ונצואלני

כששי ברנדס טעם את הקצ'אפה של דליה אלחדף במסעדת טוטומה, הוא מיד הבין שגילה משהו חדש. בבית הוא הציץ במקרר, שינה כמה מרכיבים בהתאם, והתוצאה - אחד הפנקייקים הכי הטובים שפגשנו, אם לא הטוב ביותר

דליה אלחדף | מסעדת טוטומה | פורסם 06/01/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 290 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לפנקיייק:

800 גרם גרגירי תירס קפוא, מופשרים

80 גרם חמאה, מומסת

ביצה

חלמון מביצה אחת

80 גרם קמח (חצי כוס ועוד כף)

כפית שטוחה מלח

100 גרם סוכר (חצי כוס)

לטיגון:

4 כפות שמן קנולה

למלית:

4 פרוסות גבינה צהובה חצויות (או מוצרלה)

4 כפות גבינה בולגרית מפוררת

להגשה:

גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1 טוחנים את התירס ואת שאר המרכיבים הרטובים במעבד מזון עד לקבלת בלילה סמיכה עם גושים קטנים של תירס טחון חלקית. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים במטרפה.

2 מחממים מחבת בקוטר 26 ס"מ עם ציפוי מונע הדבקה מעל להבה קטנה ומשמנים בכף שמן. שמים רבע מכמות הבלילה ומשטחים לעובי סנטימטר. מטגנים על אש קטנה עד שהתחתית משחימה.

3 הופכים בעדינות בעדינות כדי שהקצ'אפה לא תתפרק: ראשית משחררים אותה בזהירות מהמחבת בעזרת מרית רחבה, ומחליקים לצלחת גדולה ושטוחה.

4 מוסיפים כפית שמן למחבת והופכים מעל את הצלחת. מטגנים כדקה (הקצ'אפה עדיין תישאר צהובה בחלקה התחתון), והופכים את הקצ'אפה חזרה על הצלחת.

5 מחליקים את הקצ'אפה חזרה למחבת כשהצד השחום כלפי מטה.

6 שמים על חצי מהפנקייק שני חצאי פרוסת גבינה וכף בולגרית, מסמנים בעזרת מרית את קו האמצע מעט לעומק כדי להקל על הקיפול ומקפלים בעזרת במרית רחבה.

7 מחממים כדקה, הופכים ומחממים דקה נוספת עד שהגבינות נמסות. מגישים חם עם שמנת חמוצה.

* לפני שמעבירים למחבת את הבלילה לפנקייק השני מקררים מעט את תחתית המחבת מתחת למי ברז, ומחממים מחדש על אש קטנה.

>> והנה המתכון המלא בבלוג של שי ברנדס