צילום׃ דרור עינב, mako אוכל
פסטה שקשוקה
זה הכי פשוט שיש, כמעט מתבקש, אבל עד שלא תנסו - לא תדעו מה אתם מפסידים: הפיקנטיות של השקשוקה פוגשת פסטה שרק מחכה לרוטב חרפרף, ומקבלת בונוס מושלם של ביצים עם חלמון נוטף. חצי שעה ואתם שם, שבעים וטובי לב
מיכל מוזס | mako אוכל
| פורסם 12/03/17
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
3 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1 פלפלון צ'ילי ירוק, קצוץ או פרוס לטבעות דקות
1 פחית (400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות
1 כף פילפל צ'ומה (או אריסה)
1 כפית פפריקה (מתוקה או חריפה)
1 כוס פסטה קצרה מבושלת מראש
4 ביצים
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים שום וצ'ילי, ומבשלים עד שהארומה שלהם מורגשת אך מבלי שישחימו.
2 מוסיפים עגבניות, פילפל צ'ומה ופפריקה, ומבשלים ברתיחה עדינה כ-10 דקות עד לספיגת טעמים.
3 מוסיפים את הפסטה שבושלה מראש ומערבבים פנימה.
4 יוצרים גומות ושוברים לתוכן את הביצים. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד שחלבון הביצה נקרש.
5 לפני ההגשה מפזרים מעל כוסברה ופטרוזיליה טריים.