פשטידת אטריות וגבינות

אנחנו ממש לא בעד לחכות עם הפשטידה הזאת לשבועות, שהרי היא טובה ונהדרת 365 ימים בשנה, בבוקר, בצהריים או בערב. על כל פנים, לגמרי במקרה יצא ששבועות תכף פה, אז יאללה, אתם יודעים מה אתם צריכים לעשות

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 19/05/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לתבנית 20X20 ס"מ או מלבנית בינונית:

250 גרם אטריות דקות (2 כוסות לפני בישול)

100 גרם (כוס) גבינה צהובה מגוררת (קשקבל, צהובה, גאודה וכו')

100 גרם (חצי כוס) גבינה לבנה (5% או 9%)

200 גרם קוטג'

רבע כוס גבינה בולגרית מפוררת

3 ביצים

חצי כוס שמנת מתוקה או חלב

חצי כוס בצל ירוק קצוץ

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

חמאה/שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה:

מתכונים לשבועות

עוד פשטידות לשבועות

מאפים לשבועות

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מבשלים את האטריות במים רותחים עם מעט מלח עד לריכוך. מסננים ומצננים מעט.

פשטידת אטריות וגבינות. להבא לא לחכות עד שבועות (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
פשטידת אטריות וגבינות. להבא לא לחכות עד שבועות בבקשה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

3 בקערה גדולה מערבבים את כל הגבינות, הביצים, השמנת ושאר המצרכים.

4 מוסיפים את האטריות המבושלות לתערובת הגבינות ומערבבים עד שהכל עטוף.

5 משמנים תבנית אפייה ומעבירים פנימה את התערובת.

6 אופים 40-50 דקות, או עד שהפשטידה זהובה ויציבה.

7 מצננים מעט, פורסים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

פעם היא הייתה שלמה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
פעם היא הייתה שלמה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!