פשטידת אטריות וגבינות
אנחנו ממש לא בעד לחכות עם הפשטידה הזאת לשבועות, שהרי היא טובה ונהדרת 365 ימים בשנה, בבוקר, בצהריים או בערב. על כל פנים, לגמרי במקרה יצא ששבועות תכף פה, אז יאללה, אתם יודעים מה אתם צריכים לעשות
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לתבנית 20X20 ס"מ או מלבנית בינונית:
250 גרם אטריות דקות (2 כוסות לפני בישול)
100 גרם (כוס) גבינה צהובה מגוררת (קשקבל, צהובה, גאודה וכו')
100 גרם (חצי כוס) גבינה לבנה (5% או 9%)
200 גרם קוטג'
רבע כוס גבינה בולגרית מפוררת
3 ביצים
חצי כוס שמנת מתוקה או חלב
חצי כוס בצל ירוק קצוץ
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
חמאה/שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מבשלים את האטריות במים רותחים עם מעט מלח עד לריכוך. מסננים ומצננים מעט.

3 בקערה גדולה מערבבים את כל הגבינות, הביצים, השמנת ושאר המצרכים.
4 מוסיפים את האטריות המבושלות לתערובת הגבינות ומערבבים עד שהכל עטוף.
5 משמנים תבנית אפייה ומעבירים פנימה את התערובת.
6 אופים 40-50 דקות, או עד שהפשטידה זהובה ויציבה.
7 מצננים מעט, פורסים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
בתיאבון!