צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל
פנקייק במילוי נוטלה
שנה הלכה, שנה באה, ואם כבר שנה חדשה, אז בואו נתחיל אותה בדרך הכי מתוקה שיש: מתכון עם 6 מרכיבים בלבד לפנקייק במילוי נוטף של נוטלה, שיגרום לכם להאמין בטוב שבחיים. מכירים מישהו שיכול להגיד לזה לא?
ענבל לביא | mako אוכל
| פורסם 28/12/17
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
8 כפות נוטלה
325 גרם (2 כוסות ושליש) קמח תופח
40 גרם (4 כפות) סוכר
3 ביצים L
360 מ"ל (כוס וחצי) חלב
3 כפות שמן, ועוד מעט לשימון המחבת
אופן ההכנה:
1 יוצרים דיסקיות נוטלה: מרפדים תבנית בנייר אפייה, לוקחים כף נוטלה ומורחים על נייר האפייה בצורת עיגול של 5-6 ס"מ. מכינים 8 דיסקיות כאלה, ומעבירים להקפאה לשעה וחצי עד שהן מתייצבות לגמרי. שומרים במקפיא עד לשימוש.
2 טורפים בקערה את שאר חומרי הפנקייק עד לקבלת בלילה אחידה.
3 מחממים מחבת טפלון משומנת קלות. יוצקים למחבת חצי מצקת מבלילת הפנקייק, מניחים במרכז דיסקית נוטלה ישר מהמקפיא ומשטחים מעל חצי מצקת נוספת של בלילה כך שתכסה את הנוטלה לגמרי.
>> עוד מתכונים מתוקים מחכים לכם בבלוג של ענבל
4 מטגנים את הפנקייק משני הצדדים עד להזהבה יפה. חוזרים על הפעולה עד לתום הבלילה.
* מגישים את הפנקייקס עם פירות או גלידת וניל.