חביתה קריספית בטורטייה
השבוע רון יוחננוב הכין מנה שהיא כוכבת רשת: החביתה שצברה אוהדים בכל העולם, עשתה עלייה והפכה לחביטורטי של מירי כהן.לא שמעתם עליה מעולם? תכף תבינו הכל. מדובר בביס הכי כיפי שאפשר לארגן בזמן הכי קצר
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
המתכון הזה רץ ביוטיוב כבר כמה שנים, וכשנדיה ג'מיר חוסיין מ-BBC הכינה אותו הוא הפך לכוכב רשת אמיתי עם מאות אלפי צפיות. מאז הוא כבר עשה עלייה לישראל וזכה לגרסה הסופר-פופולרית של מירי כהן (כן, אמא של, אבל גם בשלנית-על בפני עצמה).
אז השבוע אני מכין את החביטורטי המפורסמת של מירי, ומדובר בתענוג של מנה: חמש דקות עבודה ויש לכם את הביס הכי קריספי ומפנק שיש. מוזמנים לשחק עם התוספות איך שאתם אוהבים, ולהכין את החביטורטי הפרטית שלכם.
מרכיבים (1 מנות):
ספריי שמן
2 ביצים
טורטייה
מלח
פלפל שחור
למילוי:
ממרחים שאוהבים (פסטו/ממרח עגבניות מיובשות)
2 פרוסות גבינה צהובה
ירקות ותוספות שאוהבים: עגבניות חתוכות לקוביות, זיתים, פטריות, עשבי תיבול ועוד
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת ומרססים בשמן.
2 בקערה, מערבבים את הביצים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
3 שופכים את הביצים למחבת ומניחים מעל את הטורטייה.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
4 ממתינים כ-2 דקות עד שהחביתה בחלק התחתון מוכנה והופכים.
5 ממלאים בתוספות וגבינה ומקפלים ל-2, מטגנים שוב מכל צד כ-2 דקות.
6 מגישים חם לצד סלט.
הערות:
* אפשר למרוח את הטורטייה בממרח שאוהבים לפני שמניחים אותה על החביתה.
* כל התוספות, כולל הגבינה - הן לא בגדר חובה.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב
בתאבון!