צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
פנקייק תירס חמאתיים
וויי וויי וויי מה שהולך אצלנו בבית לאחרונה. מאז שגילינו את הפנקייקס החמאתיים והנימוחים האלה הילדים מבקשים אותם שוב ושוב, ואנחנו, מי אנחנו שנסרב. דרך אחרת, הכי טעימה שאתם יכולים לדמיין, להכין פנקייק
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 01/08/18
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
כוס קמח תירס להכנה מהירה
חצי כוס קמח תפוחי אדמה
2 כפיות אבקת אפייה
כפית מלח
2 כפות דבש
1 ביצה
7 כפות (100 גרם) ממרח חמאה לייט (ללא מלח)
100 גרם מוצרלה מגורדת
1 כוס חלב
חצי כוס גרעיני תירס
לשימון המחבת: 3 כפות (45 גרם) ממרח חמאה לייט (ללא מלח)
כף עירית קצוצה (או בצל ירוק)
אופן ההכנה:
1 מערבבים קמח תירס, קמח תפוחי אדמה, אבקת אפייה ומלח.
2 מוסיפים דבש, ביצה, ממרח חמאה מומס, מוצרלה, חלב ותירס ומערבבים היטב. נותנים לתערובת הפנקייק לנוח 2 דקות.
3 מחממים מחבת ומשמנים בממרח חמאה. שופכים מהבלילה ומטגנים כדקה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומטגנים כ-3 דקות נוספות, עד שמזהיב. הופכים ומטגנים גם מהצד השני.
4 מגישים עם עירית קצוצה.