צילום׃ lovelypeace, ShutterStock
שקשוקה משימורים
צוק העיתים - וליתר דיוק צוק העגבניות - לימד אותנו שאפשר להכין יופי של שקשוקה גם בלי עגבניות טריות, וזה אפילו לוקח פחות זמן (לא צריך לחכות לפרימדונות שיתרככו). ככה עושים את זה במשפחת ליברזון
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 09/09/24
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
שמן זית לטיגון
בצל, קצוץ דק
2 שיני שום, פרוסות
צ'ילי אדום, פרוס דק (לא חייבים שלם)
קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות
קופסת רסק עגבניות
כפית גדושה פפריקה (חריפה או מתוקה, מה שאוהבים)
מלח
4 ביצים
אופן ההכנה:
1 מטגנים במחבת את הבצל, השום והצ'ילי עד שהם מתרככים.
2 מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות.
3 מוסיפים חצי כוס מים רותחים, פפריקה ומלח ומביאים לרתיחה.
4 מבשלים ללא כיסוי כ-15 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.
5 מוספים את הביצים, מכסים ומבשלים עד שהן מגיעות לרמת המוכנות הרצויה. מגישים מיד.
לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
** אוהבי הגמבות יכולים להוסיף גמבה קצוצה בשלב הטיגון.
** אפשר להוסיף תבלינים כמו פלפל שחור, אורגנו מיובש או מה שאוהבים.