צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

לחמניות שוקולד צ'יפס

האם יש ארוחת בוקר שבת מענגת יותר מלחמניות ביתיות, לבנבנות ורכות, שמשובצות בפצפוצי שוקולד מתוקים? אם אתם חושבים על משהו, נשמח לשמוע - בינתיים אנחנו עם המתכון הזה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 05/03/20 
  • זמן עבודהשלוש שעות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 174 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-12 לחמניות בינוניות:

3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לחם או קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן

2 ביצים גודל L

שליש כוס שמן קנולה

חצי כפית מלח

חצי עד שלושת רבעי כוס חלב (120-180 מ״ל)

150 גרם שוקולד צ'יפס

להברשה:

ביצה טרופה עם כפית מים

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים את השמרים ומערבבים.

2 מתחילים ללוש בוו לישה במהירות איטית ומוסיפים סוכר, ביצים, שמן ומלח.

3 מוסיפים את החלב בהדרגה, לאט לאט (ייתכן שלא תזדקקו לכל הכמות), עד שמתקבל כדור בצק.

4 לשים עוד 8 דקות, מוסיפים את השוקולד צ'יפס ולשים שוב, לישה קצרה של דקה, עד שהשוקולד צ'יפס נטמעים בבצק.

לחמניות שוקולד צ'יפס לפני האפייה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
לפני האפייה|צילום: קרן אגם, mako אוכל
לחמניות שוקולד צ'יפס בתבנית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
שומרים לנו את הראשונה?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

5 מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט ספריי שמן, ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי.

לבלוג של קרן אגם

מתכונים לפורים

6 כשהבצק תפוח מעבירים אותו למשטח נח לעבודה ומחלקים ל-12 חלקים שווים (הכי טוב לשקול את הבצק לפני החלוקה ולחשב כמה צריך לשקול כל חלק).

לחמניות שוקולד צ'יפס בקערה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
בקערה|צילום: קרן אגם, mako אוכל
לחמניות שוקולד צ'יפס בתבנית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
בתבנית|צילום: קרן אגם, mako אוכל

7 מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור יפה ומסדרים ברווחים קטנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ-40 דקות.

8 מחממים תנור ל-170 מעלות ומברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם מים.

9 אופים 25-30 דקות, עד שהלחמניות זהובות.

10 מוציאים, מצננים קצת (שוקולד רותח בפה זה לא נעים) ומגישים.

_OBJ

* לגרסת פרווה אפשר להמיר חלב במים.