לחמניות שוקולד צ'יפס
האם יש ארוחת בוקר שבת מענגת יותר מלחמניות ביתיות, לבנבנות ורכות, שמשובצות בפצפוצי שוקולד מתוקים? אם אתם חושבים על משהו, נשמח לשמוע - בינתיים אנחנו עם המתכון הזה
- זמן עבודהשלוש שעות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-12 לחמניות בינוניות:
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לחם או קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
2 ביצים גודל L
שליש כוס שמן קנולה
חצי כפית מלח
חצי עד שלושת רבעי כוס חלב (120-180 מ״ל)
150 גרם שוקולד צ'יפס
להברשה:
ביצה טרופה עם כפית מים
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
2 מתחילים ללוש בוו לישה במהירות איטית ומוסיפים סוכר, ביצים, שמן ומלח.
3 מוסיפים את החלב בהדרגה, לאט לאט (ייתכן שלא תזדקקו לכל הכמות), עד שמתקבל כדור בצק.
4 לשים עוד 8 דקות, מוסיפים את השוקולד צ'יפס ולשים שוב, לישה קצרה של דקה, עד שהשוקולד צ'יפס נטמעים בבצק.
5 מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט ספריי שמן, ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי.
6 כשהבצק תפוח מעבירים אותו למשטח נח לעבודה ומחלקים ל-12 חלקים שווים (הכי טוב לשקול את הבצק לפני החלוקה ולחשב כמה צריך לשקול כל חלק).
7 מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור יפה ומסדרים ברווחים קטנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ-40 דקות.
8 מחממים תנור ל-170 מעלות ומברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם מים.
9 אופים 25-30 דקות, עד שהלחמניות זהובות.
10 מוציאים, מצננים קצת (שוקולד רותח בפה זה לא נעים) ומגישים.
* לגרסת פרווה אפשר להמיר חלב במים.