צילום׃ istockphoto

חביתה ירוקה שילדים אוהבים (באמת!)

חביתת תרד משודרגת עם סולת וקוטג' היא דרך מצוינת לתת לילדים חלבון, ברזל ופחמימה במנה אחת. ותאמינו לנו, הם ימותו עליה

קרן שפירא | mako אוכל | פורסם 26/05/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 85 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

כוס עלי תרד

ביצה

כף סולת

1 כף קוטג'

שמן / חמאה לטיגון

אופן ההכנה:

1 טוחנים את התרד היטב.

2 טורפים את הביצה בקערה, מוסיפים את התרד הטחון, הסולת והקוטג'.

3 מחממים מחבת עם מעט חמאה או שמן ומעבירים את התערובת למחבת החמה. מכסים, ומטגנים כמה דקות עד שהחלק התחתון של החביתה התייצב. הופכים ומטגנים עוד כ-2 דקות במכסה סגור. 

4 ילדים אוהבים במיוחד שפורסים את החביתה למשולשים, כמו פיצה. 

* אנחנו מעדיפים את החביתה הזו כמו שהיא, אבל אפשר גם להעשיר אותה בגבינה צהובה מגוררת, כמו בתמונה. את הגבינה מפזרים על החלק העליון של החביתה, אחרי שהופכים אותה. עוד שדרוגים: אפשר להוסיף לבלילה מעט גבינת פרמזן, פטריות פרוסות, בצל, גבינה בולגרית, גבינת עזים ועוד. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!