צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

פנקייקס טבעוניים

אווריריים כמו ענן וטעימים כמו שפנקייקס צריכים להיות, למרות שהם נטולי חלב וביצים - ככה מכינים פנקייק טבעוני שלא נופל מהמקור

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 08/11/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 508 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

ל-12 פנקייקס שמנמנים:

280 גרם (2 כוסות) קמח

1 שקית אבקת אפייה

2 כפות אבקת סוכר

1 שקית סוכר וניל

קורט מלח

כוס וחצי חלב סויה (או אורז או שיבולת שועל)

שליש כוס מי סודה

2 כפות שמן צמחי או שמן קוקוס

מעט שמן לשימון המחבת

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסוכר לתוך קערה. מוסיפים את סוכר הווניל והמלח ומערבבים.

2 מערבבים בקערה נפרדת את חלב הסויה, הסודה והשמן. מוסיפים לתערובת הקמח ומערבבים קלות בלבד (לא נורא אם יישארו גושים, עיבוד יתר יהרוס את המרקם של הפנקייקס). אם יש בקבוק לחיץ, כדאי להעביר את התערובת אליו.

3 מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן. יוצקים מהבקבוק הלחיץ תערובת בקוטר ובעובי הרצוי, או לחלופין יוצקים כרבע כוס מן התערובת (חצי עד שני שליש מצקת, תלוי בגודלה). מניחים לתערובת להתייצב. כשמתחילות להיווצר בועות הופכים את הפנקייקס בעזרת מרית, ומטגנים עוד 10 שניות.

4 מגישים עם סירופ מייפל ופירות טריים (גם שבבי שוקולד ואגוזים יתקבלו יפה).