צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מיני פנקייק בטטה

פנקייק עם בטטה וקמח מלא, וגם חיזוק של טחינה, בשביל הברזל והסידן. הפינוק מעולם לא היה בריא יותר

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 08/01/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 77 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כשיש לי בבית שאריות של בטטה אפויה, אני הרבה פעמים מכינה מעין חביתת בטטה - פשוט מערבבת עם ביצה ומטגנת. יום אחד התחשק לי לשדרג את זה למשהו קצת יותר רציני, משהו בין חביתה לפשטידה. התוצאה הייתה מיני פנקייקס בטטה מהממים.

מרכיבים (2 מנות):

1 בטטה בינונית

2 ביצים

רבע כוס טחינה

רבע כוס חלב קוקוס או חלב עזים (או כל סוג אחר של חלב)

רבע כוס קמח כוסמין מלא

2 כפות מייפל

1 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). אופים את הבטטה (שלמה, עם הקליפה) במשך כ-30 דקות, עד שהיא מתרככת.

2 טורפים היטב בכלי צר וגבוה את הביצים והטחינה. מוסיפים את החלק הפנימי של הבטטה (ללא הקליפה) ואת יתר המצרכים, ובעזרת בלנדר מוט טוחנים הכל לבלילה אחידה.

3 משמנים מחבת ויוצקים פנקייקים קטנים. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה. אם רוצים לאפות: יוצקים לביבות קטנות על נייר אפייה משומן קלות, ואופים ב-180 מעלות 15-20 דקות, עד להזהבה.

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Gourmet Institute בניו יורק, מחברת הספר פשוט לבשל בריא, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.