עוף עם פתיתים וירקות בסיר אחד
סיר אחד ובו כל מה שאפשר לבקש מארוחת צהריים, ברוטב קסם שנותן למנה צבע, עומק וטעם נפלא. נתראה פה בעוד שעה, שבעים וטובי לבב
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
1 קילו חלקי עוף (4-6 ירכיים ו/או שוקיים)
3 כפות שמן, לטיגון
2 בצלים, פרוסים דק
שן שום כתושה
חצי כף מלח
1 כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
1 כף סילאן
2 כפות רוטב סויה
1 כוס גרגירי תירס
1 כוס פרחי ברוקולי
2 כוסות פתיתים
אופן ההכנה:
1 מטגנים את העוף בסיר משני הצדדים עד הזהבה. מוציאים לצלחת.
2 מוסיפים את הבצל למחבת ומטגנים עד להזהבה.
3 מחזירים את העוף ומוסיפים את השום. מתבלים במלח, פפריקה, פלפל, סילאן ורוטב סויה ומוסיפים 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות.
4 מוסיפים לסיר את התירס, הברוקולי והפתיתים ועוד כוס אחת של מים ומערבבים. שוב מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 15 דקות.
** אפשר אך לא חובה לסיים בצלייה של 10 דקות ללא כיסוי בתנור בחום 180 מעלות, כדי להוסיף צבע וקרמול. צריך רק להקפיד שמדובר בסיר שמותר להכניס לתנור.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!