צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
לביבות תרד ובורגול
מתכון ללביבות תרד עם חמוציות, טחינה ופטרוזיליה שאפשר גם לטגן וגם לאפות. יש בהן חלבונים והמון דברים טובים אחרים שהופכים אותן למנה מזינה ולא פחות חשוב - טעימה בטירוף
ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל
| פורסם 19/11/15
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 כוס בורגול עבה
1/2 שקית (400 גרם) תרד טחון קפוא ומופשר
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
1/2 כוס חמוציות קצוצות
1/2 בצל סגול קצוץ
1/2 כוס קמח כוסמין מלא או קמח מלא
1/4 כוס טחינה משומשום מלא
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 משרים את הבורגול רותחים למשך 20 דקות עד שהוא מתרכך, ומסננים היטב.
2 סוחטים היטב את התרד.
3 מערבבים את הבורגול עם התרד, מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים היטב.
4 מחממים מעט שמן קוקוס או שמן קנולה לטיגון במחבת ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה. במקום לטגן, ניתן לאפות את הלביבות בתנור שחומם לחום בינוני (180 מעלות), במשך 15-20 דקות.
>> פולנטה אפויה עם פטריות מוקפצות
>> סטריט פוד חדש מגניב בשוק לוינסקי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!