צילום׃ מרין קויפמן, יחסי ציבור הומייד

דג עם ניוקי ברוטב עגבניות

גם אחרי חודש שלם של חגים מתישהו השאריות נגמרות, וצריך למצוא איך להאכיל את הילדים. את המתכון הזה קיבלנו מהומייד - שירות של הזמנת ארוחות לילדים - והוא גם ממש קל, גם משביע (ניוקי) וגם מזין (דג! וחומוס!)

| הומייד - משלוחים של ארוחות צהריים לילדים | פורסם 16/10/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 פילטים של דג לברק (בערך 350 גרם)

250 גרם ניוקי (קנוי)

2 שיני שום, כתושות

⁠2 כפות שמן זית

200 גרם עגבניות מרוסקות משומרות

כוס גרגירי חומוס מבושלים

1 כפית סוכר (לאזן חמיצות העגבניות)

מלח

פלפל שחור

⁠כפית פפריקה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הניוקי לפי ההוראות על האריזה. מסננים ומניחים בצד.

2 מטגנים בסיר רחב את שיני השום כמה שניות, עד שעולה ריח.

3 מוסיפים עגבניות מרוסקות, גרגירי חומוס ותבלינים.

4 מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה. מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות, כדי שהרוטב יתעבה מעט.

5 מוסיפים את הדג לסיר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עוד 10 דקות.

6 מוסיפים למחבת את הניוקי המבושל, מערבבים בעדינות ומבשלים יחד כ-5 דקות.

המתכון באדיבות הומייד - שירות משלוחים יומי של ארוחות צהריים לילדים

** אפשר להוסיף כוסברה קצוצה או פלפלים לא חריפים.