צילום׃ מרין קויפמן, יחסי ציבור הומייד
דג עם ניוקי ברוטב עגבניות
גם אחרי חודש שלם של חגים מתישהו השאריות נגמרות, וצריך למצוא איך להאכיל את הילדים. את המתכון הזה קיבלנו מהומייד - שירות של הזמנת ארוחות לילדים - והוא גם ממש קל, גם משביע (ניוקי) וגם מזין (דג! וחומוס!)
| הומייד - משלוחים של ארוחות צהריים לילדים
| פורסם 16/10/25
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
2 פילטים של דג לברק (בערך 350 גרם)
250 גרם ניוקי (קנוי)
2 שיני שום, כתושות
2 כפות שמן זית
200 גרם עגבניות מרוסקות משומרות
כוס גרגירי חומוס מבושלים
1 כפית סוכר (לאזן חמיצות העגבניות)
מלח
פלפל שחור
כפית פפריקה
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הניוקי לפי ההוראות על האריזה. מסננים ומניחים בצד.
2 מטגנים בסיר רחב את שיני השום כמה שניות, עד שעולה ריח.
3 מוסיפים עגבניות מרוסקות, גרגירי חומוס ותבלינים.
4 מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה. מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות, כדי שהרוטב יתעבה מעט.
5 מוסיפים את הדג לסיר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עוד 10 דקות.
6 מוסיפים למחבת את הניוקי המבושל, מערבבים בעדינות ומבשלים יחד כ-5 דקות.
המתכון באדיבות הומייד - שירות משלוחים יומי של ארוחות צהריים לילדים
** אפשר להוסיף כוסברה קצוצה או פלפלים לא חריפים.