עוף עם אורז ותפוחי אדמה בתבנית אחת
מנות שגר ושכח, כאלה שעובדים עליהן 10 דקות ואז דוחפים ליותר משעה בתנור, תמיד היו הפייבוריטיות שלנו. העוף הזה, שנצלה עם תפוחי אדמה ואורז מתובל ויוצא רך, עסיסי ומלא טעמים, נופל בול בקטגוריה
- זמן עבודהעשר דקות
 - זמן הכנהשעתיים
 - רמת קושיכל אחד יכול
 - כשרות כשר בשרי
 
מרכיבים (4 מנות):
6 שוקי עוף
3-4 תפוחי אדמה, פרוסים לפרוסות בינוניות
2 כוסות אורז לבן שטוף ומסונן
2 בצלים, קצוצים
2 גבעולי סלרי, קצוצים (כולל העלים)
3 כוסות מים רותחים
לתערובת התיבול:
3 כפות סילאן
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב טריאקי
5 כפות שמן זית
3 שיני שום, פרוסות
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
חצי כף פפריקה חריפה (לא חובה)
1 כף שטוחה מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף שטוחה אבקת מרק עוף
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות, חום עליון-תחתון.
2 משמנים תבנית אפייה ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחידה.

3 מערבבים בקערה את האורז עם הבצל והסלרי ומפזרים על תפוחי האדמה. מלמעלה מסדרים את שוקי העוף.
4 מערבבים היטב את כל מרכיבי תערובת התיבול ושופכים על האורז. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים בעדינות, כדי לוודא שהם מגיעים גם לתחתית התבנית.
5 מכסים את התבנית בנייר אפייה רטוב ועליו נייר אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה וחצי.
6 מסירים את נייר האפייה ונייר האלומיניום ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות, להשחמה.
** אפשר להוסיף בין תפוחי האדמה פרוסות גזר או פלפל אדום.


בתיאבון!