צילום׃ יעל קצב, mako אוכל
הטיפ של החיים לסלט זיתים ב-10 דקות
לפני שאתם מרימים גבה תבטיחו לנו שתיתנו הזדמנות - סלט הזיתים הפריכים הזה הוא שדרוג נפלא לכריכים, סלטים, פסטות וגם סתם צנימים עם קוטג' או חמאה. וכן, מכינים אותו בטוסטר
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 13/02/24
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעשר דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
פחית שימורים של זיתים מגולענים
2 כפות שמן זית +4-5 כפות לצנצנת
חצי כוס חומץ בן יין לבן
מלח
פלפל שחור
צ'ילי יבש
אבקת שום
מעט כמון
אופן ההכנה:
1 מסננים את הזיתים.
2 מערבבים את הזיתים עם 2 כפות שמן זית ומסדרים על נייר אפייה בטוסטר לחיץ.
3 סוגרים את המכסה וצורבים את הזיתים 3-4 דקות, עד שהם זהובים ופריכים.
4 מעבירים את הזיתים לקערה ומוסיפים חומץ לבן, 4-5 כפות שמן זית, מלח, פלפל שחור, צ'ילי יבש, שום ומעט כמון. מערבבים לאיחוד.
5 מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר. אם הנוזלים ששמתם לא מכסים את הזיתים - מוסיפים מעט שמן זית וחומץ עד לכיסוי מלא.
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
בתיאבון!