מוקפץ אטריות צלופן וירקות שמכינים בטיל
מבשלים את האטריות ומתחילים להקפיץ את הירקות, מוסיפים כמה רטבים אסייתיים ובצל ירוק - ויש לכם ארוחה שקרתה כמעט מעצמה אבל היא טעימה כאילו חשבתם עליה שבוע. הרי גם עד ראש השנה צריך לאכול משהו, לא?
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
250 גרם אטריות צלופן (חבילה), מבושלות לפי הוראות יצרן
בצל, חתוך לרצועות דקות
3 כפות שמן זית
10 שיני שום, קצוצות
חבילת פטריות, חתוכות לרצועות
2 גזרים, חתוכים לרצועות
2 בוק צ'וי, חתוכים לרצועות דקות (אפשר להמיר בכרוב לבן או להשמיט)
1 כוס ציר עוף
רבע כוס רוטב סויה
3 כפות רוטב אויסטר
5 כפות שמן שומשום
פלפל ירוק, חתוך לרצועות
צ'ילי אדום לפי הטעם (או בכלל לא)
חצי כוס בצל ירוק, חתוך לרצועות
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל בשמן במחבת גדולה. מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים לטגן 4 דקות.
2 מוסיפים את הגזר והבק צ'וי (או הכרוב) ומטגנים עוד 3 דקות.
3 מוסיפים ציר עוף, רוטב סויה, רוטב אויסטר ושמן שומשום ומערבבים 2 דקות.
4 מוסיפים את האטריות המבושלות, הפלפל הירוק, הצ'ילי והבצל הירוק. מערבבים היטב ומגישים עם חצי לימון.
לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
** את רוטב האויסטר אפשר להחליף בהויסן, פיש סוס או וורצ'סטר.