צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
לינגוויני עגבניות שרי שמכינים בטיל
לא יודעים מה איתכם, לנו אין אנרגיות לבלות במטבח יותר מ-10 דקות היום. אז מצאנו לנו את המתכון המושלם למשימה: פסטה לינגוויני עם רוטב זריז אבל טעים רצח של עגבניות שרי ובזיליקום, וכמובן הרבה פרמזן
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 18/07/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
250 גרם פסטה לינגוויני
לרוטב:
4-5 כפות שמן זית
4 שיני שום, פרוסות
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
חופן עלי בזיליקום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית צ'ילי גרוס
מלח לפי הטעם
5 כפות פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. בזמן שהיא מתבשלת מכינים את הרוטב.
2 מחממים שמן זית ומוסיפים את השום ועגבניות השרי. מטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.
3 חותכים גס את עלי הבזיליקום ומוסיפים אותם ואת התבלינים. מטגנים שתי דקות תוך ערבוב.
4 מוסיפים חצי כוס ממי בישול הפסטה. מבשלים כשתי דקות.
5 מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים ומוסיפים 3 כפות מהפרמזן.
6 מוודאים שהפסטה מוכנה, מעבירים לצלחת הגשה ומוסיפים את יתרת הפרמזן.