לביבות קולרבי
אל הקלאסיקה שהיא לביבות תפוחי אדמה, ריטה גולדשטיין הוסיפה הפעם גם קולרבי וכמובן גם שום, בצל וקצת פטרוזיליה, והתוצאה? לביבות חמות, טעימות וממכרות שתמשיכו להכין גם אחרי שחנוכה יסתיים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
שונאת לטגן אבל מאוהבת בלטקעס. ואם כבר לטגן משהו אז לביבה שמגניבים כשהיא רותחת ישר מהמחבת. לחנוכה הלכתי על לביבות של קולרבי יחד עם תפוחי אדמה, ואפשר גם להוסיף גבינה מגוררת למי שרוצה להגזים במיוחד. עמכם הסליחה, כי אי אפשר להפסיק לאכול אותן.
מרכיבים :
3 קולרבי בינוני
5 תפוחי אדמה קטנים
3 שיני שום
בצל לבן קטן
צרור פטרוזיליה קטן
4 ביצים
חצי כוס קמח לבן
מלח
פלפל
שמן זית לטיגון
לא חובה:
גאודה/פרמזן מגוררת
להגשה:
שמנת חמוצה או מטבל יוגורט עם עירית, שום, גרידת לימון ומיץ לימון ומלח
אופן ההכנה:
1 מגררים את כל הירקות במעבד מזון (אפשר כמובן לעשות זאת גם ידנית).
2 סוחטים היטב בקבוצות קטנות כך שכל הנוזלים המיותרים יוצאים.
3 בקערה מערבבים את הירקות המיובשים, ביצים, קמח, מלח ופלפל שחור (אפשר בשלב זה להוסיף גבינה מגוררת לתערובת).
4 מחממים מחבת עם שמן זית חם בגובה של כמחצית הלביבה.
5 מלבבים גודל לביבה שאוהבים, סוחטים בשנית מנוזלים מיותרים ומעבירים לטיגון עד הזהבה. הופכים עד להזהבה מהצד השני ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
6 להגשה אפשר להוסיף מטבל יוגורט עם עירית, שום, גרידת לימון ומיץ לימון ומלח. אפשר גם פשוט שמנת חמוצה