צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
נודלס עם ברוקולי ברוטב חמאת בוטנים
הנה ארוחת הערב הבאה שלכם: נודלס ברוטב שמכינים בזמן שהאטריות מתבשלות, והוא אפילו לא צריך בישול בעצמו. ברוקולי, חמאת בוטנים, סויה ושום - מה צריך יותר מזה?
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 24/10/23
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
1 חבילה (400 גרם) נודלס
1 תפרחת ברוקולי גדולה, מופרדת לפרחים בגודל 3-2 ס"מ
3 כפות גדושות חמאת בוטנים
3 כפות רוטב סויה
3 שיני שום, כתוש גרוס
אופן ההכנה:
1 מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מבשלים את הנודלס והברוקולי 5-4 דקות עד לדרגת אל דנטה. שומרים חצי כוס ממי הבישול של הנודלס, ומסננים היטב.
2 מחזירים את הנודלס המסוננים לסיר החם.
3 מערבבים בקערית את חומרי הרוטב: חמאת בוטנים, רוטב סויה, 6-5 כפות ממי הבישול של הנודלס, שום ופלפל שחור עד לקבלת רוטב חלק. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד כף-שתיים מים.
4 יוצקים את הרוטב על הנודלס ומערבבים. במידת הצורך מוסיפים עוד מים.
* מתוך "מתכון לחיסכון" של שי-לי ליפא.