צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

מרק מינסטרונה בצ'יק

בסיס של בצל, גזר וסלרי, כי חייבים, קצת קישואים, קצת שעועית לבנה וקצת פסטה קצרה, שום ורסק עגבניות - ומה קיבלתם? בדיוק את המינסטרונה שאתם רוצים שיקבל את פניכם בבית בערב

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 01/02/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

מעט שמן זית, לטיגון

בצל, קצוץ

גזר, קצוץ לקוביות

2 גבעולי סלרי, קצוצים 

קישוא, חתוך לקוביות

2 שיני שום, קצוצות או כתושות

3 ענפי תימין

2 כפות רסק עגבניות

שלושת רבעי כוס פסטה קטנה (איזה סוג שאוהבים)

כוס שעועית לבנה, מבושלת מראש

מלח

פלפל שחור

פרמזן להגשה

אופן ההכנה:

1 בסיר בינוני עם שמן זית מטגנים את הבצל, הגזר, הסלרי והקישוא עד שהם מעט רכים וזהובים.

2 מוסיפים את השום, התימין ורסק העגבניות ומטגנים תוך ערבוב 2 דקות.

3 מוסיפים ליטר מים ומביאים לרתיחה.

4 מוסיפים את הפסטה והשעועית הלבנה, מלח ופלפל שחור ומבשלים עד שהפסטה מוכנה, בערך 10 דקות.

5 מגישים עם הרבה פרמזן מגוררת וזילוף של שמן זית.

מרק מינסטרונה בסיר (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
מרק מינסטרונה בסיר|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

** הפרמזן היא אחד מנותני הטעם העיקריים כאן, אז לא לוותר עליה. אם רוצים את המרק לא חלבי ובכל זאת מוותרים על הפרמזן, יש להחליף את המים בציר עוף, שיעבה את הטעמים.

המתכון פורסם לראשונה בינואר 2023