צילום׃ יונית סולטן צוקרמן
כרובית בתנור עם רוטב סודי
כארוחה קלילה או כתוספת משודרגת – הכרובית הזו היא המנה המושלמת למי שרוצה לשמור על איזון ועדיין להתפנק. והרוטב? פשוט מטריף. תסמכו על יונית צוקרמן
יונית סולטן צוקרמן | מגזין שופרסל
| פורסם 05/10/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
כרובית טרייה או קפואה, מחולקת לפרחים
שמן זית
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
3 כפות גדושות מיונז
3-5 שיני שום
חופן פטרוזיליה
6 עלי נענע (ללא גבעול)
כף שמן זית
כפית מיץ לימון טרי
חצי כפית סוכר
רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הכרובית קלות: אם היא קפואה מכסים אותה במים ומביאים לרתיחה, אם טרייה - מבשלים מכוסה במים עם כפית מלח עד לריכוך קל. מסננים.
2 מחממים תנור ל-210 מעלות בטורבו גריל.
3 מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית מרופדת נייר אפייה. מזלפים שמן זית ומפזרים מלח ופלפל לפי הטעם ומכניסים לתנור עד הזהבה יפה.
4 הרוטב: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון או בקערה עם בלנדר מוט עד שמתקבל מרקם של ממרח. כשהכרובית מוכנה מזלפים מעליה את הרוטב או מגישים אותו בקערה לטבילה.