סלט מלפפונים ואבוקדו
אפילו שקיץ, אין באמת בעיה למצוא אבוקדו טוב, אז שום תירוץ לא לנסות את הסלט המעולה הזה: רוטב עם טאץ' אסייתי, מלפפון פריך, קצת חריף, קצת חמוץ, קצת מתוק ובעיקר טעים בטירוף. מבחינתנו לפתוח ככה כל ארוחה
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 07/07/25
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעשר דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לרוטב:
שן שום כתושה
2 כפות חומץ בן יין/חומץ תפוחים/חומץ בלסמי
2 כפות סויה
כף דבש/מייפל
טיפה-שתיים של שמן שומשום (לא צריך יותר)
חצי כפית צ'ילי יבש גרוס
לסלט:
2 אבוקדו קטנים או 1 גדול, חתוך לקוביות/רצועות
5 מלפפונים קטנים, חתוכים לקוביות בגודל ביס או לפרוסות
חצי בצל סגול קטן, פרוס דק
רבע כוס כוס קשיו קלוי קצוץ גס
רבע כוס כוסברה קצוצה
מיץ מרבע לימון
אופן ההכנה:
1 מתחילים בהכנת הרוטב (אנחנו רוצים שהרוטב יחכה לסלט ולא ההפך, כדי לא לקחת סיכונים שהאבוקדו ישחיר): מערבבים בקערה את כל המרכבים עד לאיחוד.
2 מעבירים לקערה גדולה את כל חומרי הסלט, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!