סלט מלפפונים ואבוקדו

אפילו שקיץ, אין באמת בעיה למצוא אבוקדו טוב, אז שום תירוץ לא לנסות את הסלט המעולה הזה: רוטב עם טאץ' אסייתי, מלפפון פריך, קצת חריף, קצת חמוץ, קצת מתוק ובעיקר טעים בטירוף. מבחינתנו לפתוח ככה כל ארוחה

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 07/07/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לרוטב:

שן שום כתושה

2 כפות חומץ בן יין/חומץ תפוחים/חומץ בלסמי

2 כפות סויה

כף דבש/מייפל

טיפה-שתיים של שמן שומשום (לא צריך יותר)

חצי כפית צ'ילי יבש גרוס

לסלט:

2 אבוקדו קטנים או 1 גדול, חתוך לקוביות/רצועות 

5 מלפפונים קטנים, חתוכים לקוביות בגודל ביס או לפרוסות

חצי בצל סגול קטן, פרוס דק

רבע כוס כוס קשיו קלוי קצוץ גס

רבע כוס כוסברה קצוצה

מיץ מרבע לימון

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכנת הרוטב (אנחנו רוצים שהרוטב יחכה לסלט ולא ההפך, כדי לא לקחת סיכונים שהאבוקדו ישחיר): מערבבים בקערה את כל המרכבים עד לאיחוד. 

2 מעבירים לקערה גדולה את כל חומרי הסלט, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים.

סלט מלפפונים ואבוקדו (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
סלט מלפפונים ואבוקדו|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!