צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל
לביבות קוטג'
עד חנוכה אומנם יש עוד שבוע, אבל אין סיבה בעולם לא להכין את הלביבות האלה כבר מהיום. קוטג', ביצה, קמח, מלח-פלפל, טיגון קצר - ויש לכם ארוחת ערב סופר כיפית שהיא הכנה נהדרת להדלקת נרות
עדי קלינגהופר | mako אוכל
| פורסם 30/11/23
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-12 לביבות:
250 גרם קוטג 5%
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
4 כפות קמח
חצי כפית אבקת אפייה
תוספות אפשריות:
זיתים
תירס
בצל ירוק
גבינת חלומי
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל המרכיבים. מוסיפים תוספות (אם רוצים), ומערבבים לאיחוד. אם הבלילה סמיכה מדי מוסיפים 2 כפות חלב.
2 מחממים מחבת עם כמות נדיבה של שמן (חשוב, כדי שהלביבות לא יידבקו) מעל להבה בינונית.
3 כשהשמן חם מניחים במחבת תלוליות מהבלילה בעזרת כף. מכסים את המחבת ומטגנים עד הזהבה, דקה-שתיים. הופכים בזהירות בעזרת מרית ומטגנים מהצד השני. מוציאים לנייר מגבת.
4 חוזרים על הפעולות עם כל הבלילה, ומגישים חם.
לבלוג של עדי - עדיקוש
בתיאבון!