מאפה 12 האלים לעצלנים
במקום לשמן ולסדר כל אחד בנפרד, קבלו טריק מבריק לחסכון בזמן ועבודה שיסדר אתכם עם כמות נאה של של מיני מאפי 12 האלים. הקראנץ' אותו קראנץ', השילוב של הגבינה עם הדבש והתבלינים עדיין אלוהי, רק בפחות עבודה
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 15/07/25
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-12 מאפים קטנים:
8-10 דפי פילו
אריזת גבינת פטה (250 גרם), פרוסה למלבנים
4-5 כפות דבש
מעט צ'ילי גרוס
מלח גס לפי הטעם
4-5 גבעולי תימין
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 לוקחים 4-5 דפי פילו ופורסים אותם אחד על גבי השני בערימה.
3 מרססים שמן בתרסיס או מברישים בשמן את השכבה הכי עליונה ומניחים בשורה בצמוד לקצה את מלבני הפטה. מזלפים מעליהם דבש, צ'ילי, מלח ותימין לפי הטעם.


4 מגלגלים את המאפה לרודלה ופורסים ל-6 חתיכות שוות.
5 חוזרים על הפעולה עם יתר החומרים, משמנים תבנית 12 שקעים, מניחים בתוכה את כל המאפים ומשמנים גם אותם (אפשר בריסוס או בהברשה). אופים 15-20 דקת על להזהבה.

6 מזלפים עוד קצת דבש, מגישים וזוללים.
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

בתיאבון!